Kesäyön unelma

2018-06-05

 

Yhtä en vaihtaisi: Yrittäjän elämää - sen vapautta, itsenäisyyttä, onnistumisten iloa. Mutta...

Yrittäjän elämä voi ajoittain olla rankkaakin; olet kuukausi toisensa jälkeen ihan yksin vastuussa siitä, että saat vuokrat maksettua ja pysyt mukavasti hengissä. Huoli on tullut myös uniin.

Näin yhteen aikaan aina uudestaan ja uudestaan toistuvaa painajaista siitä, miten luottokorttini katosi tai varastettiin. Useimmiten olin huolimattomasti jättänyt käsilaukkuni vartioimatta jonnekin ja niinpä se oli tarttunut parempiin käsiin. Heräsin yleensä siihen, kun epätoivoisesti yritin puhelimeen näppäillä Luottokunnan kortinkuoletusnumeroa.

Vaan viime yönä oli toisin! Näin unta, että olin pankissa naisvirkailijan kanssa keskustelemassa raha-asioistani. Siinä häpeissäni harmittelin, että tilin saldo on nipin napin plussalla, vaan kuinkas kävikään. Ystävällinen virkailija tyynesti totesi, että onhan sinulla täällä 10 miljoonaa. Tunsin, kuinka kirjaimellisesti vajosin tuolistani tiskin alle, mutta sieltä ylös kömmittyäni tuumattiin yhdessä, että ai niin, ne on niitä säästöjä, jotka laitoin syrjään palkastani, kun olin pitkään oikeissa töissä Yleisradiossa. 

Hain aikoinaan 80-luvulla Yleen perhetuttavan suosituksesta; hän kehui, että tänne kun tulet töihin, on kuin saisit kultalusikan suuhusi. Siinä se nyt oli!

Elämä hymyilee :) Heräsin miljonäärinä!